Ljus och mörk chokladtryffel

Längst fram från vänster ser du marsipanbröd, mandelbollar, ljus och mörk tryffel. I den bakre raden från höger, knäck, limekola och nötgott i choklad.

Du behöver

Ljus tryffel:

1 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g blockchoklad vit
1 msk rom
florsocker

Mörk tryffel:

1 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk blockchoklad
1 msk apelsinlikör
kakao

Gör så här

1
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Rör ner den vita chokladen och låt den smälta. Smaksätt med rom.

2
Gör på samma sätt med den mörka chokladen och smaksätt med likör. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 1/2-2 timmar. Den ljusa tryffeln tar längre tid att stelna.

3
Forma små kulor eller spritsa ut tryffeln i små knäckformar. Pudra kakao över de mörka och florsocker över den ljusa. Förvara tryfflarna kallt.

Scroll to Top