Nötgott i choklad

Längst fram från vänster ser du marsipanbröd, mandelbollar, ljus och mörk tryffel. I den bakre raden från höger, knäck, limekola och nötgott i choklad.

Du behöver

  • 100 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 krm salt
  • 3 dl socker
  • 125 g blockchoklad
  • 3 dl hasselnötter hackade

Pensling och garnering:

150 g blockchoklad
hasselnötter halverade

Gör så här

1
Lägg smöret och hälften av grädden i en kastrull. Låt smöret smälta. Tillsätt salt, socker och resten av grädden. Låt det koka upp på nytt.

2
Dela chokladen i mindre bitar och rör ner den i smeten. Låt smeten koka tills den klarar kulprovet, ca 20 minuter.

3
Tillsätt nöthacket och häll upp smeten på en plåt. Låt svalna. Skär ut fyrkanter.

4
Dela chokladen i små bitar och låt den smälta i vattenbad. Doppa godisbitarna i chokladen och sätt fast 1/2 nöt. Lägg dem på bakplåtspapper. Förvara kallt.

Scroll to Top