Du behöver

  • 550 g kycklinglårfilé

Örtmarinad:

0.5 dl äppelcider vinäger
0.5 dl olja
1.5 st pressade vitlöksklyftor
1 tsk örtsalt eller vanligt salt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkade örter eller färska örter

Ugn: 250°

Ugnspotatis:

8 st potatis medelstora
1 msk olja
1 st rödlök
1 st röd paprika
1/2-1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Ugn: 225°

Sås:

1 st matlagningsyoghurt burk
3 msk sweet chilisås
0.5 dl jordnötter hackade

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden. Skär lårfiléerna i bitar. Lägg kött och marinad i en skål eller i en kraftig plastpåse. Marinera, minst 1 timme i rumstemperatur eller över natten i kylskåp.

2
Blanda alla ingredienser till såsen och ställ den kallt att “mogna”.

3
Skär den skalade potatisen och löken i klyftor och paprikan i bitar. Lägg potatisen i en liten oljad långpanna och stek i ca 30 min. På slutet av stekningen blandas lök och paprika i. Salta.

4
Trä upp kycklingbitarna på grillspett. Grilla spetten högt upp i ugnen, ca 6 minuter på var sida.

5
Bjud spetten med klyftpotatis och sås.


Kommentar:
Det är viktigt att kycklingköttet är väl genomstekt. Prova med en sticka, när köttvätskan är genomskinlig och klar är köttet färdigt.