Du behöver
- 50 g ingefära skalad och tunt skivad
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 kruka koriander
- 3 st citrongräs stjälkar
- 2 st schalottenlökar
- 2 st kokosmjölk burkar
- lime rivet skal av 2
- 0.5 tsk salt
- 3 tsk fisksås
- 1 st röd chili
- 4 msk grönsaksfond Touch of Taste Thai
- 5 dl vatten
- 1 st saffran kuvert
- 2 st kycklingfiléer
- 9 st champinjoner
- 1 st böngroddar burk
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala vitlöksklyftorna och schalottenlök, dela dem i mindre bitar. Skala citrongräset.
2
Lägg löksorterna, hälften av ingefäran, 1 citrongrässtjälk och koriander i en mixer eller matberedare. Kör till en puré.
3
Låt kokosmjölken koka upp långsamt. Tillsätt purén och ingefäran, citrongräset delat på längden, rivet limeskal, fond, fisksås, vatten, saffran och salt. Ta bort kärnor och hinnor från chilin. Strimla och lägg den i soppan. Låt allt sjuda under lock i ca 45 minuter.
4
När ca 15 minuter återstår av koktiden lägger du i kycklingfiléerna och låter dem koka med, ca 15 minuter.
5
Ta upp köttet och skiva det tunt. Ansa och skiva svampen. Skölj böngroddarna och låt dem rinna av.
6
Sila soppan. Häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt kyckling, svamp och böngroddar. Låt allt koka upp. Smaka av.