Du behöver
- 0.33 st bönor burk konserverade stora vita
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 krm kummin hel
- 100 g potatis
- 1 st morot
- 0.75 msk pressad citronsaft
- 0.5 dl vatten
- 50 g blomkål i små buketter
- 1 st tomat stor
- 0.5 tsk honung
- 1 krm mejram
- 1 krm basilika
- salt
Tzatzikisås:
0.75 dl yoghurt mild naturell
5 cm gurka
vitlök salt
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skala och skiva löken. Skala potatisen och halvera dem. Skär dem sedan i skivor. Skala och skiva moroten. Bryt blomkålen i små buketter. Skala och finhacka vitlöken.
2
Fräs lök, vitlök och kummin i lite matfett i en kastrull ca 5 minuter.
3
Tillsätt potatis, morötter, pressad citronsaft och vatten. Låt allt puttra under lock ca 10 minuter.
4
Skålla, skala och tärna tomaten under tiden.
5
Tillsätt tomathack, bönor, blomkål, honung, mejram, basilika och salt. Låt grytan småputtra ytterligare ca 10 minuter eller tills poatisen är mjuk,
6
Riv gurkan grovt och rör ner den i yoghurten. Smaka av med pressad vitlök och lite salt. Ät grytan tillsammans med tzatzikin.