Laxfylld cannelloni

En omtyckt pastarätt, som kanske inte är så vanligt. Pastarören finns att köpa färdiga och behöver inte förkokas. Du kan också använda lasagneplattor, som kokas mjuka och rullas runt fyllningen.

Du behöver

  • 12 st cannellonirör

Fyllning:

1 st lök liten gul
50 g champinjoner
150 g lax rökt
150 g spenat hackad
2 msk olja
1/2-1 tsk salt
2 krm peppar

Gratinering:

riven ost

Ugn: 225°

Ostsås:

1.5 msk smör eller margarin
2.5 msk vetemjöl
5 dl mjölk
0.5 tsk salt
2 dl ost riven lagrad

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Hacka lök, svamp och lax mycket fint.

2
Fräs detta och spenaten i olja under omrörning. Tillsätt salt och peppar. Späd ev med lite vatten.

3
Smält fettet till såsen. Rör ner mjölet och späd med mjölken under omrörning. Sjud såsen i ca 5 minuter, salta och rör ner osten.

4
Häll lite av såsen i botten på en ugnssäker form. Fördela fyllningen i cannellonirören med en tesked. Lägg dem i formen. Strö över riven ost. Gratinera ca 20 minuter mitt i ugnen.

Scroll to Top