Smala kasslergrytan (av Martina i Lund)

Det var så att jag skulle laga mat hema hos min brukare, (jag jobbar som personlig assistent) och tittade vad hon hade i frys och kyl, och så tänkte jag ... och fick ihop detta recept. Det blev jätte gott och dessutom är det smalt!

Du behöver

  • 500 g kassler som skivas
  • 1.5 st lökar stora gula
  • 1.5 st paprika valfri
  • 2 st minimajs burkar
  • broccoli valfri mängd
  • 4 dl vatten med 1 grönsaksbuljongtärning
  • dragon att strö över kasslern
  • persilja att strö över kasslern
  • potatis eller ris

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Börja med potatisen så att den kan stå och koka medan du ordnar det som står här nedan.

2
Skala löken och tärna den grovt. Kärna ur paprikan och dela den och minimajsen i mindre bitar.

3
Lägg alla grönsakerna i en vid låg kastrull eller i en traktörpanna. Fräs ihop tills allt mjuknar.

4
Rör upp buljongen i vattnet och häll över grönsakerna.

5
Skär kasslern i tunna skivor och lägg omlott över grönsakerna i pannan.

6
Strö över dragonen.

7
Låt koka i ca 15 minuter.

8
Strö över den klippta persiljan.

9
Sätt på kastrullen med broccolin medan kasslergrytan puttrar.

10
Glöm ej känna på potatisen!

Scroll to Top