Du behöver
- 4 st laxfilé skinn- och benfria
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1.5 dl crème fraîche
- 6 st tomater marinerade soltorkade ca 50 g
- 0.5 dl basilika hackad
- salt
Grönsaker:
3 st paprika gul, röd och grön
1 st zucchini
2.5 st morötter ca 200 g
1 st rödlök
75 g smör eller margarin
0.75 st sardeller burk
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och skär löken i bitar. Skala och skär morötterna i slantar. Kärna ur och skär paprikorna i tärningar. Ansa och skär zucchinin i bitar. Lägg alla grönsakerna i en smord eldfast form.
2
Hacka sardellerna och blanda ner dem i matfettet. Klicka det över grönsakerna.
3
Stek grönsakerna i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
4
Ta ut formen och lägg laxfiléerna ovanpå grönsakerna. Krydda laxen med salt och peppar. Sätt in formen i ugnen och baka laxen ca 10 minuter.
5
Hacka de soltorkade tomaterna och basilikan. Rör ner det i creme fraichen. Smaka av eventuellt med lite salt.
6
Ta ut formen ur ugnen och fördela creme fraichen över laxen. Stek ytterligare ca 5-6 minuter.