Du behöver
- 1 st schalottenlök
- 0.5 st vitlöksklyfta
- 0.25 st paprika röd, grön, gul
- 0.5 tsk ingefära färsk, riven
- 1.25 dl grönsaksbuljong
- 2 tsk maizena
- 0.5 msk japansk soja
- salt och peppar
- råsocker ev
- 125 g fast tofu
- 0.75 dl ris
- 1.5 dl grönsaksbuljong
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Koka riset enligt förpackningens anvisningar i grönsaksbuljong.
2
Skala och finhacka löksorterna. Kärna ur och strimla paprikorna.
3
Fräs lökarna, paprika och ingefära i lite matfett. Tillsätt buljongen och låt det koka upp.
4
Rör ut maizenan med soja och red av såsen med det. Låt bara precis koka upp på nytt. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite råsocker. Hål såsen varm.
5
Skär tofu i cm-tjocka skivor. Stek dem i lite matfett. Krydda med salt och peppar.
6
Lägg riset på en varm tallrik och lägg tofun över. Toppa med såsen.