Stekt tofu med ris

Tofu är en bönost som är gjord på sojabönor och den brukar finnas i kyldiskarna.

Du behöver

  • 1 st schalottenlök
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • 0.25 st paprika röd, grön, gul
  • 0.5 tsk ingefära färsk, riven
  • 1.25 dl grönsaksbuljong
  • 2 tsk maizena
  • 0.5 msk japansk soja
  • salt och peppar
  • råsocker ev
  • 125 g fast tofu
  • 0.75 dl ris
  • 1.5 dl grönsaksbuljong

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Koka riset enligt förpackningens anvisningar i grönsaksbuljong.

2
Skala och finhacka löksorterna. Kärna ur och strimla paprikorna.

3
Fräs lökarna, paprika och ingefära i lite matfett. Tillsätt buljongen och låt det koka upp.

4
Rör ut maizenan med soja och red av såsen med det. Låt bara precis koka upp på nytt. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite råsocker. Hål såsen varm.

5
Skär tofu i cm-tjocka skivor. Stek dem i lite matfett. Krydda med salt och peppar.

6
Lägg riset på en varm tallrik och lägg tofun över. Toppa med såsen.

Scroll to Top