Drömgod chokladmousse

Moussen blir godast när du använder mörk choklad med minst 60% kakaohalt.

Du behöver

  • 150 g choklad mörk, helst 60% kakaoböner
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st äggulor
  • 1 dl kesella
  • 1.5 msk apelsinlikör

Garnering:

chokladplattor
apelsiner hinnfria

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg den i en skål som tål värme. Smält chokladen i vattenbad.

2
Vispa grädden men inte allt för hårt.

3
Rör ner äggulorna en i taget i chokladen under kraftig omrörning. Tillsätt grädden lite i taget under fortsatt omrörning. Rör ner kesellan lite i taget och rör till en jämn smet. Smaka av med apelsinlikör.

4
Fördela chokladsmeten i 4-5 portionsformar och ställ dem kallt några timmar.

5
Tryck ner en chokladplatta i varje mousse och lägg en skinnfri apelsinklyfta bakom. Servera.

Scroll to Top