Du behöver
- 150 g choklad mörk, helst 60% kakaoböner
- 2 dl vispgrädde
- 2 st äggulor
- 1 dl kesella
- 1.5 msk apelsinlikör
Garnering:
chokladplattor
apelsiner hinnfria
Det här behövs för 4 port:
Gör så här
1
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg den i en skål som tål värme. Smält chokladen i vattenbad.
2
Vispa grädden men inte allt för hårt.
3
Rör ner äggulorna en i taget i chokladen under kraftig omrörning. Tillsätt grädden lite i taget under fortsatt omrörning. Rör ner kesellan lite i taget och rör till en jämn smet. Smaka av med apelsinlikör.
4
Fördela chokladsmeten i 4-5 portionsformar och ställ dem kallt några timmar.
5
Tryck ner en chokladplatta i varje mousse och lägg en skinnfri apelsinklyfta bakom. Servera.