Tomatsoppa bolognese (av Dorrit i Varberg)

Jag skulle göra en tomatsoppa och ville krydda med örter. Jag hade inte basilika hemma, så det fick bli timjan. Vips blev det en bolognesetyp.

Du behöver

  • 500 g passerade tomater
  • citronsaft lite
  • 2.5 st vitlök klyftor
  • 1 st lök stor gul
  • 1 st sockerbit
  • grädde ca. 1 dl
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • svartpeppar
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk fond (kalv)

Det här behövs för 2-4 port:

Gör så här

1
Finhacka lök och fräs i olja i stekpanna/tjockbottnad gryta tills det har fått lite färg.

2
Fräs finskuren vitlök, men bara en kort stund. (vitlök kan få en besk bismak om man steker den).

3
Vispa ur pannan med lite vatten och smula i grönsaksbuljongen.

4
Häll över alltsammans i en kastrull och blanda i resten av ingredienserna utan grädden.

5
Låt soppan sjuda en halvtimme.

6
Häll i grädden till slut och koka upp.

7
Smaksätt med kalvfond och peppar till lagom sälta/styrka.

Scroll to Top