Västkustpaj II

Våra härliga pajer med skaldjur smakar ljuvligt på utflykten men även som lite extra gott hemma.

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning:

500 g räkor med skal
100 g crabsticks
1 st selleristjälk
0.5 st dill bunt
3 st äggvitor
2.25 dl majonnäs
1.5 tsk fransk senap

Garnering:

räkor
dill

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 5-6 småpajer:

Gör så här

1
Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.

2
Tryck ut degen i 5-6 små pajformer. Nagga botten och sätt en aluminiumfolieremsa runt kanten. Ställ kallt på nytt ca 15 minuter.

3
Förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de har fått lite färg.

4
Skala räkorna. Tina krabbsticksen och dela dem i mindre bitar. Ansa och strimla sellerin tunt. Hacka dillen.

5
Ta bort folien från pajskalen. Fördela räkor, krabbstick, selleri och dill i pajskalen.

6
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner majonnäs och senap. Fördela smeten över pajerna.

7
Grädda i nedre delen av ugnen 8-10 minuter eller tills sufflén har fin färg.

8
Garnera med räkor och dill. Servera genast tillsammans med en sallad.


Kommentar:
Mina pajformer var ca 12 cm i diameter och där blev 6 st. Du kan också göra en stor paj men grädda då i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.

Scroll to Top