Du behöver
- 400 g fisk t ex torskfilé
- 1 l vatten
- 3 st schalottenlökar
- 2 st tomater
- 2 st stjälkar citrongräs
- 2 msk fisksås
- 2 skiva galanga
- 150 g champinjoner färska
- 6 st endivesallad blad
- 3 msk pressad citronsaft
- 2 st chilipeppar
- koriander
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala lökarna och dela dem eventuellt. Skär tomaterna i klyftor. Krossa citrongräset lätt. Skär fisken i stora tärningar. Ansa och skiva svampen i tjocka skivor.
2
Koka upp vattnet tillsammans med lök, tomatklyftor, citrongräs, fisksås och galanga. Låt allt koka ca 5 minuter.
3
Tillsätt svamp och fisk. Låt allt koka på svag värme tills fisken är vit och ogenomskinlig.
4
Dela endivebladen i ca 3-4 bitar. Kärna ur och ta bort hinnorna från chilin. Hacka den grovt.
5
Rör ner sallad, pressad citronsaft och chili i soppan. Smaka av med salt och peppar. Ta soppan från värmen och låt den stå några minuter innan den serveras. Garnera eventuellt med koriander.