Smakrik fisksoppa

Du behöver 400 g fisk t ex torskfilé 1 l vatten 3 st schalottenlökar 2 st tomater 2 st stjälkar citrongräs 2 msk fisksås 2...

Du behöver

  • 400 g fisk t ex torskfilé
  • 1 l vatten
  • 3 st schalottenlökar
  • 2 st tomater
  • 2 st stjälkar citrongräs
  • 2 msk fisksås
  • 2 skiva galanga
  • 150 g champinjoner färska
  • 6 st endivesallad blad
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 2 st chilipeppar
  • koriander

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala lökarna och dela dem eventuellt. Skär tomaterna i klyftor. Krossa citrongräset lätt. Skär fisken i stora tärningar. Ansa och skiva svampen i tjocka skivor.

2
Koka upp vattnet tillsammans med lök, tomatklyftor, citrongräs, fisksås och galanga. Låt allt koka ca 5 minuter.

3
Tillsätt svamp och fisk. Låt allt koka på svag värme tills fisken är vit och ogenomskinlig.

4
Dela endivebladen i ca 3-4 bitar. Kärna ur och ta bort hinnorna från chilin. Hacka den grovt.

5
Rör ner sallad, pressad citronsaft och chili i soppan. Smaka av med salt och peppar. Ta soppan från värmen och låt den stå några minuter innan den serveras. Garnera eventuellt med koriander.

Scroll to Top