Cheesecake

Frisk, lite kanelkryddad variant av den populära amerikanska desserttårtan. Bjud den gärna till kaffet på maten. Garnera den färdiga cheesecaken med bär och frukt.

Du behöver

  • 150 g digestivekex finkrossade
  • 75 g smält smör eller margarin
  • 2 msk socker
  • 0.25 tsk kanel

Fyllning 1:

400 g philadelphiaost
citron rivet skal av 1
1 dl socker
2 krm salt
3 st ägg

Fyllning 2:

3 dl gräddfil
1 msk socker
0.5 tsk vaniljsocker

Garnering:

bär och

Ugn: 175°

Det här behövs för 6-8 port:

Gör så här

1
Blanda alla ingredienserna till botten. Tryck ut smeten i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt.

2
Rör ost, skal, socker och salt tills det är krämigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt.

3
Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Stäng av värmen.

4
Bred på gräddfil blandad med socker och vanilj. Låt det stå i eftervärmen i ca 5 minuter. Låt kakan kallna. Garnera.


Kommentar:
Kakan går bra att frysa, helst utan garnering.

Scroll to Top