Kotlettrad från Toscana

Här steker vi både köttet och grönsaksröran i ugnen.

Du behöver

  • kotlettrad ca 1 kg benfri
  • salt och peppar
  • 2 msk pesto

Potatis och grönsaksröra:

1 st squash
1 st aubergine
2 st gula lökar
1 st fänkål
5.5 st potatis
1 st burk krossade tomater
2 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
3 tsk salt
2 tsk timjan
13.5 st svarta oliver

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Gör ett hål med en spetsad rundstav eller liknande längs med kotlettraden. Fyll hålet med pesto.

2
Gnid in köttet med salt och peppar. Lägg köttet i smord eldfast form. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet.

3
Ansa och skär squash och aubergin i stora bitar. Skala och skär lökarna i klyftor. Skala och skär potatisen i stora bitar. Ansa och skär fänkålen i båtar. Lägg allt i en smord eldfast form. Tillsätt tomatkrosset.

4
Droppa över vinäger och olivolja. Krydda med salt, peppar och timjan. Rör om.

5
Ställ in formarna i nedre delen av ugnen och stek tills köttermometern visar 70%, ca 1 1/2 timme.

6
Ta ut köttet, vira in det i aluminiumfolie och låt det vila ca 15 minuter. Skär sedan köttet i skivor.

7
Lägg svarta oliver över grönsaksröran och lägg köttet ovanpå. Garnera med lite färska örter.


Kommentar:
Kolla så att båda formarna får plats i ugnen samtidigt när du ska laga kotlettrad från Toscana.

Scroll to Top