Currykryddad fisksoppa

En lättlagad fisksoppa med mycket smak av curry. Bjud till nygräddade ostmuffins som ingen kan motstå.

Du behöver

  • 400 g torskfilé
  • 200 g laxfilé
  • 1 st röd paprika
  • 1 st aubergine
  • 1 st purjolök
  • 1 msk curry
  • 1/2-1 krm kajennpeppar
  • 10 dl vatten
  • 2 st fiskbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl crème fraîche
  • salt

Ostmuffins

Det här behövs för ca 16 st:

3 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl fint
1.5 tsk bakpulver
3 st ägg
1 dl olivolja
1.5 dl mjölk
40 g valnötter
6 st marinerade soltorkade tomater
100 g riven ost

Garnering:

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Soppan: Kärna ur paprikan. Skala auberginen. Ansa purjolöken. Skär allt i små bitar.

2
Fräs grönsakerna i lite matfett några minuter i en gryta.

3
Tillsätt curry, kajennpeppar, vatten, buljongtärning och tomatpuré. Låt soppan koka ca 5 minuter.

4
Skär fisken i ganska stora tärningar. Lägg ner dem i soppan. Låt soppan koka på svag värme tills fisken är vit och ogenomskinlig, 3-5 minuter.

5
Tillsätt creme fraiche och låt soppan koka upp på nytt under försiktig omrörning. Smaka av. Bjud ostmuffins till.

6
Ostmuffins: Blanda samman mjölsorterna med bakpulver. Tillsätt äggen och arbeta in dem i mjölet.

7
Tillsätt olivolja och mjölk, lite i taget under omrörning till en jämn smet.

8
Grovhacka nötterna, tärna tomaterna och rör ner det i smeten tillsammans med riven ost.

Scroll to Top