Du behöver
- 300 g potatis
- 2 st purjolök
- 10 dl vatten
- 3 msk kycklingfond Thai
- 50 g risnudlar
- 1 krm sambal oelek
- 0.5 st grillad kyckling
Garnering:
färsk koriander
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och skär potatisen i tunna skivor. Ansa och strimla purjolöken.
2
Fräs purjolöken i lite matfett i en kastrull. Tillsätt potatis, vatten och thaifonden. Låt soppan koka ca 15 minuter.
3
Koka under tiden risnudlarna enligt förpackningens anvisningar.
4
Häll soppan i en mixer eller matberedare och kör till en slät soppa. Häll tillbaka soppan i rendiskad kastrull.
5
Befria kycklingen från skinn och ben. Dela köttet i mindre bitar. Lägg ner kycklingköttet i soppan och låt den koka upp på nytt. Smaka av med lite sambal oelek och eventuellt något mera fond.
6
Tillsätt risnudlarna och garnera med lite färsk koriander. Bjud soppan het.