Du behöver
- 75 g avorioris ca 3
- 1 st schalottenlök
- 1 tsk margarin
- grönsaksbuljong
- 1 msk parmesanost nyriven
- 6 st sparrisstjälkar gröna
- 1.5 msk citron fraiche 6% med och dill
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Skär bort det nedersta på sparrisen. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
2
Skär av sparrisknopparna och dela resten av sparrisen i ca 2 cm långa bitar.
3
Lägg ca 1/3 av sparrisbitarna i en mixer tillsammans med fraichen och kör till en puré.
4
Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i matfettet några minuter. Tillsätt ca hälften av buljongen och låt riset puttra under lock ca 5-6 minuter på svag värme.
5
Späd med buljong i omgångar under omrörning och låt riset puttra klart tills vätskan är borta och riset mjukt ca 15 minuter.
6
Rör ner sparrispurén och parmesanosten. Smaka av. Tillsätt sparrisbitar och sparrisknoppar. Strö eventuellt över hackad gräslök.