Sparrisrisotto

En ljuvligt god risotto med vårens första primör, sparris.

Du behöver

  • 75 g avorioris ca 3
  • 1 st schalottenlök
  • 1 tsk margarin
  • grönsaksbuljong
  • 1 msk parmesanost nyriven
  • 6 st sparrisstjälkar gröna
  • 1.5 msk citron fraiche 6% med och dill

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Skär bort det nedersta på sparrisen. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten ca 10 minuter.

2
Skär av sparrisknopparna och dela resten av sparrisen i ca 2 cm långa bitar.

3
Lägg ca 1/3 av sparrisbitarna i en mixer tillsammans med fraichen och kör till en puré.

4
Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i matfettet några minuter. Tillsätt ca hälften av buljongen och låt riset puttra under lock ca 5-6 minuter på svag värme.

5
Späd med buljong i omgångar under omrörning och låt riset puttra klart tills vätskan är borta och riset mjukt ca 15 minuter.

6
Rör ner sparrispurén och parmesanosten. Smaka av. Tillsätt sparrisbitar och sparrisknoppar. Strö eventuellt över hackad gräslök.

Scroll to Top