Salamitårta till påskfesten

Salami, basilika, soltorkade tomater, melon och Philadelphiaost bildar en vårlig smaksymfoni i påskens smörgåstårta. Bjud den som ensamrätt eller som extra attraktion på buffébordet.

Du behöver

  • 1 st smörgåstårtbotten tredelad

Fyllning 1:

150 g mjukost
100 g skinka rökt
1 st äpple litet syrligt

Fyllning 2:

150 g philadelphiaost light
1.5 msk lättmajonnäs
8 st soltorkade tomater
2 msk basilika hackad

Garnering:

150 g philadelphiaost
1.5 msk lättmajonnäs
2 msk basilika hackad
100 g salami i tunna skivor
0.5 st honungsmelon
cocktailtomater röda och gula
paprika basilika
rucolasallad

Det här behövs för ca 10 bitar:

Gör så här

1
Bred mjukosten över den ena tårtbottnen. Tärna skinkan. Kärna ur och finhacka äpplet. Fördela skinka och äpple över osten. Lägg på en ny tårtbotten.

2
Rör ut Philadelphiaosten med majonnäs. Hacka tomater och basilika. Rör ner det i ostblandningen. Bred krämen över tårtbottnen. Lägg på den sista tårtbotten.

3
Rör ut Philadelphiaost med majonnäs och finhackad basilika. Bred krämen över och runtom hela tårtan. Kärna ur och skala melonen. Skär tunna skivor. Halvera tomaterna. Garnera som på bilden.

Scroll to Top