Varm rödvinstoddy och Mustig äppeltoddy

Efter brasan är det gott med något värmande. På bilden ser du rödvinstoddy till vänster och äppeltoddy till höger.

Du behöver

rödvinstoddy

75 cl vin enkelt rött
3 dl vatten
1 dl socker
1 st kanelstång
5 st kryddnejlikor hela
1 bitar ingefära

Garnering:

apelsinskivor

äppeltoddy:

12 dl äppeljuice färdigblandad
2 st ägg
1 dl socker

Det här behövs för ca 6 glas:

Gör så här

1
Rödvinstoddy:

2
Lägg alla ingredienserna i en kastrull och värm det till kokpunkten under omrörning. Låt det inte koka.

3
Sila och häll toddyn i värmda glas. Garnera med apelsinskiva.

4
Äppeltoddy:

5
Värm juicen till kokpunkten.

6
Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Häll försiktigt den heta juicen i äggsmeten och fortsätt att vispa tills allt är skummigt.

7
Häll upp toddyn i värmda glas och servera genast.

Scroll to Top