Du behöver
- 4 skiva kalvstek
- 1 msk vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 skiva bacon
- 1 msk salvia färsk hackad
- 2.5 dl vin torrt vitt
- 1.5 dl mellangrädde
- 1 msk kalvfond Touch of Taste
- 1 st tomat
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Blanda samman mjölet med salt och peppar. Vänd köttskivorna i mjölblandningen. Stek köttet gyllene på båda sidorna i lite matfett. Ta upp köttskivorna.
2
Tärna baconet och hacka salvian. Fräs bacon och salvia i lite matfett. Tillsätt vin och låt det koka upp.
3
Lägg i köttskivorna och låt dem puttra under lock ca 6-8 minuter.
4
Skålla, skala, kärna ur och tärna tomaten.
5
Ta upp köttet och håll det varmt. Sila skyn och häll tillbaka det i stekpannan. Tillsätt grädde, kalvfond och tomathack. Låt såsen koka upp på nytt och koka samman några minuter. Smaka av. Bjud nykokt pasta och provensalska tomater till.