Italiensk kalvstek

I Italien är det vanligt med kalv, men får du inte tag på det så pröva att laga rätten med färsk skinka.

Du behöver

  • 4 skiva kalvstek
  • 1 msk vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 skiva bacon
  • 1 msk salvia färsk hackad
  • 2.5 dl vin torrt vitt
  • 1.5 dl mellangrädde
  • 1 msk kalvfond Touch of Taste
  • 1 st tomat

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Blanda samman mjölet med salt och peppar. Vänd köttskivorna i mjölblandningen. Stek köttet gyllene på båda sidorna i lite matfett. Ta upp köttskivorna.

2
Tärna baconet och hacka salvian. Fräs bacon och salvia i lite matfett. Tillsätt vin och låt det koka upp.

3
Lägg i köttskivorna och låt dem puttra under lock ca 6-8 minuter.

4
Skålla, skala, kärna ur och tärna tomaten.

5
Ta upp köttet och håll det varmt. Sila skyn och häll tillbaka det i stekpannan. Tillsätt grädde, kalvfond och tomathack. Låt såsen koka upp på nytt och koka samman några minuter. Smaka av. Bjud nykokt pasta och provensalska tomater till.

Scroll to Top