Grillad apelsinkyckling med potatis och koriandermajonnäs

Vi grillar både potatis och kyckling över glöden.

Du behöver

  • 1 kg kycklingben (Dumsticks)

Marinad:

saft av 1 apelsin
1 msk soja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk matolja
1 msk ingefära riven färsk
1 tsk malen koriander
1 krm nejlika malen
1 tsk salt

Potatis på spett:

potatis ca 800 g stora
matolja
salt

Koriandermajonnäs:

lättmajonnäs
paprika hackad
koriander hackad färsk

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Rör samman alla ingredienserna till marinaden. Lägg ner kycklingbenen i marinaden och marinera dem ca 2 timmar. Vänd dem några gånger under tiden.

2
Borsta potatisarna och skölj dem väl. Skär dem i klyftor. Koka potatisen i lite lättsaltat vatten ca 2-3 minuter.

3
Trä upp potatisklyftorna på blötlagda träspett. Pensla dem med matolja.

4
Lägg kycklingbenen på grillgaller och grilla dem ganska högt upp ca 25 minuter, vänd dem ett par gånger under tiden och grilla tills de är genomgrillade.

5
Lägg potatisspetten på grillgaller och grilla dem ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk, vänd dem då och då. Strö salt över potatisen.

6
Krydda lättmajonnäs med lite hackad paprika och hackad färsk koriander. Bjud kycklingbenen tillsammans med potatis, majonnäs, grönsaker och vitlöksbröd.

Scroll to Top