Lammspett med tzatziki

Fyll ett pitabröd eller baguette med lammspettet.

Du behöver

  • 600 st lammstek skivad
  • 2 st röda paprikor

Grillsås:

2 msk chilisås
2 msk soja
0.5 tsk salt
1 krm peppar
1 st vitlöksklyfta krossad
1 tsk rosmarin smulad

Tzatziki:

5 dl yoghurt mild
0.5 st gurka färsk
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 msk vinäger
salt och peppar

Tillbehör:

bröd sallad

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med tzatzikin. Häll yoghurten i ett kaffefilter ställt över en skål och låt vasslan rinna av ca 1-2 timmar.

2
Riv gurkan grovt och salta den lätt. Lägg den i ett durkslag ca 30 minuter och låt den rinna av. Pressa ur vätskan.

3
Blanda samman den avrunna yoghurten med gurka, olivolja, vinäger och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.

4
Rör samman alla ingredienserna till grillsåsen.

5
Skär köttet i lika stora tärningar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Varva kött och paprika på blötlagda träspett. Pensla lammspetten med grillsåsen.

6
Grilla spetten ca 8-10 minuter. Vänd och pensla lammspetten med grillsåsen flera gånger under grillningen.

7
Skär upp brödet men skär inte helt igenom. Lägg i lite sallad och 1 lammspett. Kläm till med brödet och drag bort träspettet. Bjud tzatzikin till.

Scroll to Top