Marockansk kebab med couscous

Spännande kycklingspett med smak från det marockanska köket.

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kanel
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 st vitlöksklyftor

Tillbehör:

4 dl couscous
4 dl äppeljuice utpädd
1 st mandelspån påse
2 msk smör
50 g aprikoser mjuka torkade

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Dela kycklingfiléerna på längden till smala remsor.

2
Blanda samman yoghurten med salt, kryddor och pressad vitlök. Tillsätt kycklingfiléerna och marinera dem ca 2 timmar i kylen. Vänd kycklingen då och då under tiden.

3
Trä upp kycklingen på blötlagda träspett. Lägg spetten på oljat grillgaller och grilla dem ca 8-10 minuter runtom.

4
Koka upp juicen och tillsätt couscous. Lägg på locket och ta kastrullen från värmen. Låt couscousen stå och svälla ca 6 minuter.

5
Hacka aprikoserna ganska fint. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna, ca 1 minut.

6
Rör ner smör, mandelspån och aprikoser i couscousen. Rör så att den blir luftig. Ät couscousen tillsammans med kycklingspetten.

Scroll to Top