Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 1 tsk salt
- 1 krm kanel
- 1 krm kardemumma
- 1 krm spiskummin
- 1 krm kajennpeppar
- 2 st vitlöksklyftor
Tillbehör:
4 dl couscous
4 dl äppeljuice utpädd
1 st mandelspån påse
2 msk smör
50 g aprikoser mjuka torkade
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Dela kycklingfiléerna på längden till smala remsor.
2
Blanda samman yoghurten med salt, kryddor och pressad vitlök. Tillsätt kycklingfiléerna och marinera dem ca 2 timmar i kylen. Vänd kycklingen då och då under tiden.
3
Trä upp kycklingen på blötlagda träspett. Lägg spetten på oljat grillgaller och grilla dem ca 8-10 minuter runtom.
4
Koka upp juicen och tillsätt couscous. Lägg på locket och ta kastrullen från värmen. Låt couscousen stå och svälla ca 6 minuter.
5
Hacka aprikoserna ganska fint. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna, ca 1 minut.
6
Rör ner smör, mandelspån och aprikoser i couscousen. Rör så att den blir luftig. Ät couscousen tillsammans med kycklingspetten.