Falsk fläskfilé (av Sara i Malmö)

Falsk fläskfilé är billigt och lätt att göra. Jag brukar servera med ris och sallad till.

Du behöver

  • 500 g fläskfärs (obs ej fryst färs)
  • 1.5 msk aromatkrydda

Sås:

3 dl grädde
1 st burk crème fraîche (ej lätt)
soja lite

Det här räcker till 4 port

Gör så här

1
Blanda ihop färsen och aromatkryddan. Rulla färsen till en lång rulle. Sno in den i plasfolie och lägg in i frysen. (måste stå minst 2 timmar i frysen).

2
Ta fram färsen och skiva den i skivor. Stek den medan den är frusen. Lägg de färdigstekta skivorna i en ugnsäker form. Blanda ihop grädden och cremefraichen, ta i en klick soja för färgens skull. Häll över såsen i ugnsformen. Ställ in i ugnen 225 grader i ca 15-20 min.

Scroll to Top