Lätt dessert med rabarber och jordgubbar

Du behöver rabarber ca 350 g 2 dl vatten 1 dl socker 1.5 msk potatismjöl utrört i lite vatten 1 bitar vaniljstång delad på längden...

Du behöver

  • rabarber ca 350 g
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1.5 msk potatismjöl utrört i lite vatten
  • 1 bitar vaniljstång delad på längden

Till Servering:

jordgubbar skivade
mandelbiskvier
kall mjölk

Till 4 port behövs:

Gör så här

1
Skala eventuellt rabarbern och skär den i bitar. Koka upp socker och vatten, lägg ner rabarber och vaniljstång och låt det puttra ca 5 minuter. Rör ner potatismjölet i krämen och koka upp. Ta kastrullen från plattan. Ta bort vaniljstången.

2
Servera rabarberkrämen ljummen med skivade jordgubbar, mandelbiskvier och mjölk.

Scroll to Top