Rosmarinmarinerad fiskfile med vitlökssås

Du behöver 600 g hälleflundra marulk eller havskatt 1 st squash Marinad: 1 dl vitt vin 4 msk olja 0.5 st citron skivad 2.5 st...

Du behöver

  • 600 g hälleflundra marulk eller havskatt
  • 1 st squash

Marinad:

1 dl vitt vin
4 msk olja
0.5 st citron skivad
2.5 st kvistar rosmarin
2 st vitlöksklyftor skivade
3 dl lätt crème fraiche
2 st vitlök

Ugn: 200°

Till 4 port behövs:

Gör så här

1
Skär fisken i bitar och squashen i skivor. Trä upp på spett och lägg spetten i en passande form. Rör samman vin, olja, citronskivor, rosmarin och vitlöksskivor. Häll marinaden över spetten. Marinera i en timme eller längre. Grilla eller tillaga i ugn, 200°, ca 10 minuter.

2
Blanda lätt creme fraiche och rivna vitlöksklyftor. Servera fisken med sås, färskpotatis och grönsaker.

Scroll to Top