Spanish Rice (av Elsie i San Antonio, Texas)

Denna middagsmat har jag haft i 30 år och fick den av min svärmor. Den är väldigt lätt att laga. Den äter vi för det mesta på sommaren, när det är varmt (vi bor i Texas, USA). Det är så gott!

Du behöver

  • 0.5 kg köttfärs
  • 0.5 st lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 st squash gul
  • 1 st zucchini
  • 4 st selleristjälkar
  • 1 st burk krossade tomater eller tomatpuré
  • 1 st vatten burk
  • 1 st ris kopp

Detta behövs till 6 personer

Gör så här

1
Bryn köttfärs med hackad lök och en mosad vitlöksklyfta. Krydda med salt och peppar.

2
Hacka squash, zuccini och selleri och tillsätt detta. Tillsätt till sist tomater, vatten och ris.

3
Rör ner allt i en stor kastrull och låt det koka upp för att sedan puttra på låg värme ca 30-45 minuter.

4
Kan serveras med tortillabröd, eller vitlöksbröd.

Scroll to Top