Du behöver
- 125 g kycklingfilé
- 1 krm salt
- 0.25 krm vitpeppar
- 0.5 st lök liten gul
- 0.5 st vitlöksklyfta
- 1 tsk olja
- 1 dl råris
- 2 dl hönsbuljong (tärning)
- 172 krm saffran
- 0.5 st röd paprika
- 1 dl ärter frysta
Det här behövs för ca 1 port:
Gör så här
1
Bryn kycklingfilén runt om i olja. Salta och peppra. Ta upp den ur pannan.
2
Finhacka den skalade löken och fräs den i pannan med den pressade vitlöken.
3
Tillsätt ris, buljong och saffran, koka upp och lägg i kycklingfilén. Sjud under lock i ca 10 minuter. Testa om kycklingen är helt klar genom att skära i den. Dela den gärna i mindre bitar.
4
Tärna paprikan och blanda ner den med ärterna i paellan. Smaka ev. av med salt och peppar. Servera.