Kims kyckling under täcke (av Tiina i Ärla)

Min son, 5 år, älskar den här kycklingrätten. När vi ska äta kyckling är det förstås det här receptet som gäller. Mycket enkelt och mycket gott!

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk olja (att steka kycklingen i)
  • salt och peppar

“Täcket”

1 st lätt crème fraiche
1.5 st pressade vitlöksklyftor (kan uteslutas)
2 tsk dijonsenap
2.5 dl riven ost (gärna någon med smak)
salt och peppar

Gör så här

1
Bryn tinade kycklingsfiléer, 6-7 min på varje sida. Salta och peppra.

2
Blanda ihop “täcket” till en smet.

3
Lägg kycklingen i ugnsform, bred “täcket” över och efterstek i ugn tills osten fått fin färg i 200 -225 grader, 15-20 min.

4
Serveras med klyftpotatis, pasta eller ris och sallad.

Scroll to Top