Du behöver
- 500 g köttfärs
- 2 skiva formbröd dagsgammalt
- 1 dl mjölk
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 125 g mozzarellaost
- 8 st salviablad
Tomatsås:
1 st burk krossade tomater
1 st lök liten gul
1 st vitlöksklyfta
1 tsk socker
salt och peppar
1 st paprika liten grön
Ugn: 200°C
Det här behövs för 4 port:
Gör så här
1
Riv brödet eller smula ner det fint i en skål. Häll över mjölken och låt det stå och svälla ca 10 minuter.
2
Tillsätt köttfärs, ägg, salt och peppar. Arbeta till en smidig smet.
3
Bred ut hälften av färsen på vattensköljd skärbräda. Dela färsen i 8 lika stora bitar.
4
4. Skär osten i 8 bitar. Lägg 1 ostbit och ett salviablad på varje färsruta. Lägg den resterande färsen över och skär ut 8 biffar. Nyp till om kanterna så att det blir en hell biff. Lägg 2 baconskivor över varje biff så att det blir ett paket. Fäst eventuellt med tandpetare.
5
Bryn färspaketen gyllene på båda sidorna. Lägg över dem i en smord eldfast form. Stek färspaketen klara mitt i ugnen ca 15 minuter.
6
Skala och hacka löken till såsen under tiden. Skala och finhacka vitlöken. Fräs löksorterna i lite matfett tills löken är mjuk och glansig utan att få färg. Tillsätt tomatkrosset och låt såsen koka samman ca 8-10 minuter. Smaka av med salt, peppar och lite socker.
7
Kärna ur och tärna paprikan. Lägg ner den i såsen och koka ytterligare 2-3 minuter.
8
Bjud nykokt pasta till färspaketen med sin sås.