Italienska färspaket med tomatsås

Använd helst den äkta italienska torrsaltade pancetta men det går också med vanligt bacon.

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 2 skiva formbröd dagsgammalt
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 125 g mozzarellaost
  • 8 st salviablad

Tomatsås:

1 st burk krossade tomater
1 st lök liten gul
1 st vitlöksklyfta
1 tsk socker
salt och peppar
1 st paprika liten grön

Ugn: 200°C

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Riv brödet eller smula ner det fint i en skål. Häll över mjölken och låt det stå och svälla ca 10 minuter.

2
Tillsätt köttfärs, ägg, salt och peppar. Arbeta till en smidig smet.

3
Bred ut hälften av färsen på vattensköljd skärbräda. Dela färsen i 8 lika stora bitar.

4

4. Skär osten i 8 bitar. Lägg 1 ostbit och ett salviablad på varje färsruta. Lägg den resterande färsen över och skär ut 8 biffar. Nyp till om kanterna så att det blir en hell biff. Lägg 2 baconskivor över varje biff så att det blir ett paket. Fäst eventuellt med tandpetare.

5
Bryn färspaketen gyllene på båda sidorna. Lägg över dem i en smord eldfast form. Stek färspaketen klara mitt i ugnen ca 15 minuter.

6
Skala och hacka löken till såsen under tiden. Skala och finhacka vitlöken. Fräs löksorterna i lite matfett tills löken är mjuk och glansig utan att få färg. Tillsätt tomatkrosset och låt såsen koka samman ca 8-10 minuter. Smaka av med salt, peppar och lite socker.

7
Kärna ur och tärna paprikan. Lägg ner den i såsen och koka ytterligare 2-3 minuter.

8
Bjud nykokt pasta till färspaketen med sin sås.

Scroll to Top