Mexikanska köttbullar med bönsalsa

Med röda bönor på burk lagar du snabbt till middagen.

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 0.5 st gul lök
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 0.75 dl maizenastärkelse
  • 2 st ägg
  • 0.5 tsk spiskummin malen
  • 2.5 krm sweet chili
  • 0.5 st koriander bunt färsk

Bönsalsa:

2 st bönor burkar röda
1 st lök liten gul
1 st selleristjälk
0.5 st burk krossade tomater
0.5 dl vatten
1/2-1 tsk chilipasta
1 st grön paprika

Tillbehör:

4 st tacoskal

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka koriandern.

2
Arbeta färsen med löksorterna, salt, maizena, spiskummin, sweet chili, ägg, och hackad koriander till en smidig smet.

3
Forma runda bullar. Stek dem gyllene runtom i lite matfett. Sänk värmen och slå på några matskedar vatten. Låt köttbullarna steka färdigt, c:a 10-12 minuter sammanlagt.

4
Skala och finhacka löken till bönsalsan. Ansa och strimla sellerin. Kärna ur och tärna paprikan.

5
Fräs lök och selleri mjukt och glansigt utan att det får färg. Tillsätt avrunna bönor, krossade tomater, vatten och chilipasta. Låt allt puttra samman i ca 5 minuter på svag värme.

6
Tillsätt paprikan och låt allt bli genomvarmt. Smaka av.

7
Fördela bönsalsan i Taco Tubs och lägg köttbullarna ovanpå. Garnera eventuellt med lite färsk koriander.

Scroll to Top