Halloncheesecake I

En härlig "tårta" som du kan bjuda till en kopp kaffe eller som dessert.

Du behöver

  • 15 st digestivekex
  • 75 g smör eller margarin

Fyllning 1

400 g philadelphiaost
150 g hallon
3 st ägg
1.5 dl socker

Fyllning 2:

2 dl crème fraîche
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

Garnering:

färska hallon

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 10-12 bitar

Gör så här

1
Smula sönder kexen. Smält matfettet och rör samman kexsmulor och matfett. Tryck ut det i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 5-10 minuter.

2
Lägg alla ingredienserna till fyllning 1 i en matberedare och kör till en jämn smet. Häll smeten i den förgräddade bottnen.

3
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter.

4
Rör samman ingredienserna till fyllning 2. Bred det över kakan. Grädda ytterligare ca 5 minuter. Låt kakan svalna.

5
Lossa kanten och fördela färska hallon över kakan.

Scroll to Top