Du behöver
- 15 st digestivekex
- 75 g smör eller margarin
Fyllning 1
400 g philadelphiaost
150 g hallon
3 st ägg
1.5 dl socker
Fyllning 2:
2 dl crème fraîche
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
färska hallon
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 10-12 bitar
Gör så här
1
Smula sönder kexen. Smält matfettet och rör samman kexsmulor och matfett. Tryck ut det i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 5-10 minuter.
2
Lägg alla ingredienserna till fyllning 1 i en matberedare och kör till en jämn smet. Häll smeten i den förgräddade bottnen.
3
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter.
4
Rör samman ingredienserna till fyllning 2. Bred det över kakan. Grädda ytterligare ca 5 minuter. Låt kakan svalna.
5
Lossa kanten och fördela färska hallon över kakan.