Du behöver
- 1 st potatis
- 1 st morot
- 1 st selleristjälk
- 0.5 st purjolök
- 3 dl grönsaksbuljong
- 25 g spagetti okokt
- 1 msk pesto
Våffelgås:
1 st brödskivor
senap
purjolök lite finstrimlad
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Skala och tärna potatisen. Skala och skär moroten i tunna stavar. Ansa och strimla sellerstjälk och purjolök.
2
Lägg alla grönsakerna i en kastrull. Tillsätt buljongen och låt det koka ca 8-10 minuter.
3
Bryt sönder spagettin till små bitar. Lägg ner dem i soppan och koka tills spagettin är klar.
4
Smaka av soppan och klicka ner peston.
5
Bred senap på brödskivan. Lägg på ostskivan och strimlad purjolök. Dela brödskivan och lägg samman den till en hel smörgås. Lägg den i ett varmt våffeljärn och stek den gyllene.