Du behöver
- 100 g torskfilé
- 0.5 dl fiskbuljong
- salt
- 1 st ägg hårdkokt
- 1 st rödbeta liten inlagd
- persilja
Senapssås:
sky från fiskkok
1 dl mjölk
2 tsk maizenaredning för ljusa såser
senap ca 1 tsk grovkornig
Tillbehör:
100 g potatis kokt
Ugn: 200°
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Skölj torskfilen och lägg den i en eldfast form. Häll fiskbuljongen runtom. Salta fisken lätt. Koka torsken mitt i ugnen ca 25 minuter.
2
Häll skyn från fisken i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt det koka upp. Strö över Maizenaredningen och rör om. Låt såsen koka några minuter. Smaka av med grovkornig senap.
3
Skala och hacka ägget. Tärna rödbetan fint. Hacka lite persilja. Lägg upp fisken och häll över såsen. Strö ägg, rödbetor och persilja över och runtom fisken. Ät kokt potatis till.