Bananfyllda crêpes med chokladsås

Efter en lättare middag passar det med en lite mäktigare dessert. Det här är godis för både stora och små läckergommar. Vill du så bjuder du vaniljglass också till.

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 1.5 dl vatten
  • 3 st ägg
  • 1 msk socker
  • 1.5 dl mjölk
  • 75 g smält smör eller margarin

Fyllning:

4 st banan
saft rivet skal och av 1 citron
2 msk honung

Chokladsås:

70 g choklad mörk minst 70% kakaohalt
1 dl vispgrädde
2 msk smör
1 msk rom
1 st mandelspån liten påse

Det här behövs för ca 12 crêpes:

Gör så här

1
Rör samman mjöl och vatten till en slät smet. Dela äggen och blanda ner äggulorna i smeten. Tillsätt socker, mjölk och smält matfett i smeten. Vispa till en jämn smet. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner dem i smeten.

2
Hetta upp en crêpepanna eller liten stekpanna. Smörj pannan till den första crêpesen. Sen behövs det inte. Häll i lite smet och “vicka” lite på pannan så att smeten rinner ut. Stek crêpesen på båda sidorna. Lägg dem på en tallrik allt eftersom de blir klara.

3
Skala och mosa bananerna. Tillsätt rivet citronskal och pressad citronsaft. Smaka av med honung Lägg bananmoset i en liten kastrull och värm det. Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla samman dem.

4
Hacka chokladen i små bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med grädden. Låt chokladen smälta under omrörning. Tillsätt smöret när såsen är blank och slät. Smaka av med rom. Rosta mandelspånen lätt i en torr stekpanna.

Scroll to Top