Svamprisotto

Du behöver 4 dl avorioris 1 st gul lök 1 msk olivolja 8 dl hönsbuljong 250 g svamp tex champinjoner och kantareller 2 msk flytande...

Du behöver

  • 4 dl avorioris
  • 1 st gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 8 dl hönsbuljong
  • 250 g svamp tex champinjoner och kantareller
  • 2 msk flytande margarin
  • 2 st vitlöksklyftor
  • timjan några kvistar färsk
  • salt och peppar

Det här behövs till 4 port

Gör så här

1
Hacka löken och fräs den tillsammans med riset i olivoljan. Häll över buljongen. Koka i ca 20 minuter.

2
Hacka vitlöken och fräs den tillsammans med svampen. Smaksätt med färsk timjan, salt och peppar. Blanda svampen med riset. Servera med bröd och sallad.

Scroll to Top