Frittata och italiensk omelett

Italienarnas svar på den spanska tortillan. Både tortillas och frittata ska gräddas på båda sidorna och stelna helt. På bilden är omeletten längst bak i stekpannan. Längst fram ser du även Kycklinglår med tapenade, paprika och parmaskinka.

Du behöver

  • 200 g champinjoner färska
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk färsk rosmarin
  • salt och peppar
  • 5 st ägg
  • 0.75 dl mjölk

Garnering:

hackad gräslök

Det här behövs för ca 3-4 port:

Gör så här

1
Ansa svampen. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs grönsakerna i lite matfett några minuter. Krydda med salt, peppar och finhackad rosmarin.

2
Vispa sönder äggen tillsammans med mjölken. Salta och peppra lätt.

3
Häll äggsmeten över grönsakerna och stek omeletten på svag värme tills den stelnat helt. Rör med en träspatel i botten i början av stekningen och lyft lite på sidorna så att smeten rinner ner.

4
Lägg en tallrik över omeletten och vänd den. Lägg tillbaka i stekpannan och stek omeletten klar. Strö över hackad gräslök och bjud omedelbart.

Scroll to Top