Du behöver
- 200 g champinjoner färska
- 0.5 st röd paprika
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 tsk färsk rosmarin
- salt och peppar
- 5 st ägg
- 0.75 dl mjölk
Garnering:
hackad gräslök
Det här behövs för ca 3-4 port:
Gör så här
1
Ansa svampen. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs grönsakerna i lite matfett några minuter. Krydda med salt, peppar och finhackad rosmarin.
2
Vispa sönder äggen tillsammans med mjölken. Salta och peppra lätt.
3
Häll äggsmeten över grönsakerna och stek omeletten på svag värme tills den stelnat helt. Rör med en träspatel i botten i början av stekningen och lyft lite på sidorna så att smeten rinner ner.
4
Lägg en tallrik över omeletten och vänd den. Lägg tillbaka i stekpannan och stek omeletten klar. Strö över hackad gräslök och bjud omedelbart.