Moules marineres och marinerade vinkokta musslor

Musslor på sjömanshustruns vis serveras nästan överallt i frankrike.

Du behöver

  • blåmusslor ca 40 färska
  • 1 st gul lök
  • 2 dl vitt vin
  • 1 krm svartpeppar grovmalen
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk hackad persilja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skrapa och skölj musslorna noga under rinnande kallt vatten. Musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet ska slängas.

2
Skala och hacka löken. Fräs löken tillsammans med svartpeppar i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.

3
Tillsätt musslorna och häll över vinet. Koka musslorna häftigt under lock ca 4-6 minuter eller tills de har öppnat sig. Ta upp musslorna och släng dem som inte har öppnat sig.

4
Låt skyn koka ihop lite. Tillsätt creme fraiche och låt det koka upp. Häll skyn över musslorna och klipp över persilja.

5
Ät gott bröd till som kan suga upp den goda skyn.

Scroll to Top