Du behöver
- blåmusslor ca 40 färska
- 1 st gul lök
- 2 dl vitt vin
- 1 krm svartpeppar grovmalen
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk hackad persilja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skrapa och skölj musslorna noga under rinnande kallt vatten. Musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet ska slängas.
2
Skala och hacka löken. Fräs löken tillsammans med svartpeppar i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.
3
Tillsätt musslorna och häll över vinet. Koka musslorna häftigt under lock ca 4-6 minuter eller tills de har öppnat sig. Ta upp musslorna och släng dem som inte har öppnat sig.
4
Låt skyn koka ihop lite. Tillsätt creme fraiche och låt det koka upp. Häll skyn över musslorna och klipp över persilja.
5
Ät gott bröd till som kan suga upp den goda skyn.