Du behöver
- 2.5 dl grönsaksbuljong
- 0.5 dl polenta
- 1.5 st marinerade soltorkade tomater
- färsk basilika
- salt
Rödbetssås:
100 g rödbetor
vatten+salt
30 g fetaost mager
minifraiche ca 3 msk
grönsaksbuljong ev lite
salt och peppar
Tillbehör:
sallad
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Koka upp buljongen i en kastrull. Vispa ner polentan och låt det småputtra på svag värme ca 6 minuter.
2
Låt tomaterna rinna av och tärna dem. Grovhacka den färska basilikan. Rör ner det i polentagröten och smaka av med salt.
3
Häll upp gröten i en vattensköljd form och låt den kallna.
4
Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten ca 30-45 minuter. Skölj rödbetorna i kallt vatten och skala dem.
5
Skär dem i mindre bitar, lägg dem i en mixer eller matberedare och finfördela dem. Tillsätt smulad fetaost och minifraiche. Kör till en jämn smet. Späd eventuellt med lite buljong. Smaka av med salt och peppar.
6
Stjälp upp polentan och skär den t.ex i trekanter. Grilla eller stek dem lätt i grillpanna. Ät polentabitarna tillsammans med rödbetssåsen och grönsallad.