Italiensk polenta med rödbetssås

Polenta serverad tillsammans med rödbetssås är läcker vegetarisk mat.

Du behöver

  • 2.5 dl grönsaksbuljong
  • 0.5 dl polenta
  • 1.5 st marinerade soltorkade tomater
  • färsk basilika
  • salt

Rödbetssås:

100 g rödbetor
vatten+salt
30 g fetaost mager
minifraiche ca 3 msk
grönsaksbuljong ev lite
salt och peppar

Tillbehör:

sallad

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Koka upp buljongen i en kastrull. Vispa ner polentan och låt det småputtra på svag värme ca 6 minuter.

2
Låt tomaterna rinna av och tärna dem. Grovhacka den färska basilikan. Rör ner det i polentagröten och smaka av med salt.

3
Häll upp gröten i en vattensköljd form och låt den kallna.

4
Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten ca 30-45 minuter. Skölj rödbetorna i kallt vatten och skala dem.

5
Skär dem i mindre bitar, lägg dem i en mixer eller matberedare och finfördela dem. Tillsätt smulad fetaost och minifraiche. Kör till en jämn smet. Späd eventuellt med lite buljong. Smaka av med salt och peppar.

6
Stjälp upp polentan och skär den t.ex i trekanter. Grilla eller stek dem lätt i grillpanna. Ät polentabitarna tillsammans med rödbetssåsen och grönsallad.

Scroll to Top