Friterade räkor med Dijonsås

Att fritera är populärare än någonsin. Känner du dig osäker på hur man gör så följ det här receptet steg för steg. Läs också friteringsråden noga innan du börjar tillaga den här kalasgoda rätten. Servera räkorna så snart som möjligt med kokt ris, sås och citronklyftor.

Du behöver

  • 1 kg räkor stora

Frityrsmet:

1 dl vetemjöl
1 dl vatten eller lättöl
1 st ägg
1 msk olja eller smält smör

Fritering:

0.75 l olja gärna rapsolja

Dijonsås:

1.5 dl lättmajonnäs
1 dl lätt crème fraiche
1.5 msk dijonsenap
1 msk socker
1 msk gräslök finhackad
1 msk konjak

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Blanda alla ingredienserna till såsen och ställ den kallt att “mogna”.

2
Skala räkorna.

3
Vispa samman vätska och mjöl till en jämn smet. Vispa ner ägg och fett till frityrsmeten. Värm oljan till 175°.

4
Doppa räkorna med 2 gafflar i smeten och lägg några räkor i taget i oljan. Koka dem ca 1-2 minuter och vänd dem något. Ta upp räkorna med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.


Kommentar:
Är ni flera gäster kan man koka färdigt alla räkorna och sedan värma den en kort stund i oljan när de ska ätas.

Scroll to Top