Pumpasoppa med musslor

En gul len soppa med marinerade musslor blir en festlig inledning.

Du behöver

  • 1 kg pumpa
  • 1 st purjolök
  • 12 dl vatten
  • 3 st hönsbuljongtärningar
  • 1 tsk ingefära riven
  • 1 krm sambal oelek
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar
  • pressad citronsaft
  • 1 st blåmusslor ca 170 g nettovikt
  • pastis eller Pernod
  • färsk basilika

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Häll bort lagen från musslorna. Häll spriten över dem i sin burk och ställ burken kallt till soppan ska serveras, någon timme.

2
Skala pumpan och tag bort kärnorna. Skär köttet i mindre bitar. Ansa och strimla purjolöken.

3
Fräs purjolöken mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg. Tillsätt pumpa, vatten, smulad buljongtärning, riven ingefära och sambal oelek. Låt allt sjuda under lock ca 20-25 minuter eller tills pumpan är mjuk.

4
Häll allt i omgångar i en matberedare eller mixer och kör till en slät massa. Häll tillbaka purén i kastrullen. Tillsätt creme fraiche och låt soppan koka upp på nytt. Smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft.

5
Strimla basilikan. Låt musslorna rinna av. Fördela soppan i portionsskålar och toppa varje skål med musslor och strimlad basilika.

Scroll to Top