Du behöver
- 1 st smördeg förpackning djupfryst i rullar
- 1.5 dl sötmandel
- 1.25 dl socker
- apelsin rivet skal av 1/2
- 225 g pumpa mosad
- 1 krm kryddnejlikor malda
- 1 krm muskot mald
- 1 krm kanel mald
- physalis eller kapkrusbär
- 1 st ägg
Pensling och garnering:
ägg uppvispat
physalis eller kapkrusbär
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 8 bitar:
Gör så här
1
Skålla, skala och rosta mandeln. Finhacka den. Blanda samman mandelhacket med socker, rivet apelsinskal och kryddor.
2
Tillsätt mosad pumpa och ägg. Rör till en jämn smet. Skala physalisen och skär bären i bitar. Rör ner dem i smeten
3
Tina smördegen enligt förpackningens anvisningar. Kavla ut den ena rullen så att du kan klä en pajform, ca 24 cm i diameter, med degen. Skär rent kanten.
4
Häll mandelsmeten i pajskalet. Kavla ut den andra degrullen och sporra eller skär ut remsor. Lägg dem som ett galler över mandelsmeten. Pensla med uppvispat ägg.
5
Grädda mitt i ugnen tills pajen har fin färg och fyllningen har stelnat, ca 30 minuter.