Äppelcheesecake

Cheesecaken är god både ljummen och kall.

Du behöver

  • 10 st digestivekex
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 tsk kanel
  • 250 g kesella lätt
  • 3 st ägg
  • 0.75 dl florsocker
  • 2 st äpplen t ex Aroma eller Gravensteiner
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk vaniljsocker

Garnering:

kanel citronmeliss

Ugn: 225°

Det här behövs för 8-10 bitar:

Gör så här

1
Krossa kexen fint eller stöt dem i en mortel. Smält matfettet och rör ner det i kexsmulorna tillsammans med kanel.

2
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 15 minuter.

3
Rör samman kesella med ägg och florsocker. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg ner dem i kesellablandningen allt eftersom de blir klara, då blir de inte brunfärgade.

4
Ta fram formen och häll blandningen över kexbottnen. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Stäng av värmen.

5
Rör samman creme fraiche och vaniljsocker. Bred det ovanpå den lätt avsvalnande kakan. Ställ tillbaka kakan i ugnen och låt den stå i ytterligare ca 10 minuter.

6
Sikta lite kanel över kakan och garnera med citronmeliss när kakan har svalnat.

Scroll to Top