Du behöver
- 10 st digestivekex
- 75 g smör eller margarin
- 1 tsk kanel
- 250 g kesella lätt
- 3 st ägg
- 0.75 dl florsocker
- 2 st äpplen t ex Aroma eller Gravensteiner
- 2 dl lätt crème fraiche
- 2 tsk vaniljsocker
Garnering:
kanel citronmeliss
Ugn: 225°
Det här behövs för 8-10 bitar:
Gör så här
1
Krossa kexen fint eller stöt dem i en mortel. Smält matfettet och rör ner det i kexsmulorna tillsammans med kanel.
2
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 15 minuter.
3
Rör samman kesella med ägg och florsocker. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg ner dem i kesellablandningen allt eftersom de blir klara, då blir de inte brunfärgade.
4
Ta fram formen och häll blandningen över kexbottnen. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Stäng av värmen.
5
Rör samman creme fraiche och vaniljsocker. Bred det ovanpå den lätt avsvalnande kakan. Ställ tillbaka kakan i ugnen och låt den stå i ytterligare ca 10 minuter.
6
Sikta lite kanel över kakan och garnera med citronmeliss när kakan har svalnat.