Musslor i vitlökssås med kokt pasta

En både snabb och lättgjord middag.

Du behöver

  • 2 st musslor
  • 3.5 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st fänkål
  • 1 st grönsaksbuljong
  • 1 dl vatten
  • 3 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl hackad persilja
  • salt och peppar
  • 4.5 st pasta port. nykokt
  • parmesanost grovriven

Det här behövs för ca 4-5 port:

Gör så här

1
Skala och strimla vitlöken. Ansa och strimla fänkålen. Fräs fänkål och vitlök i lite matfett tills det mjuknar utan att få färg.

2
Tillsätt smulad buljongtärning och vatten. Låt det koka upp.

3
Tillsätt creme fraiche och hackad persilja. Låt allt puttra ca 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
Låt musslorna rinna av. Rör ner dem i såsen och låt allt bli genomvarmt men inte koka.

5
Servera musselsåsen tillsammans med nykokt pasta och grovriven parmesanost.

Scroll to Top