Du behöver
- 2 st musslor
- 3.5 st vitlöksklyftor
- 0.5 st fänkål
- 1 st grönsaksbuljong
- 1 dl vatten
- 3 dl lätt crème fraiche
- 1 dl hackad persilja
- salt och peppar
- 4.5 st pasta port. nykokt
- parmesanost grovriven
Det här behövs för ca 4-5 port:
Gör så här
1
Skala och strimla vitlöken. Ansa och strimla fänkålen. Fräs fänkål och vitlök i lite matfett tills det mjuknar utan att få färg.
2
Tillsätt smulad buljongtärning och vatten. Låt det koka upp.
3
Tillsätt creme fraiche och hackad persilja. Låt allt puttra ca 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Låt musslorna rinna av. Rör ner dem i såsen och låt allt bli genomvarmt men inte koka.
5
Servera musselsåsen tillsammans med nykokt pasta och grovriven parmesanost.