Spansk bondomelett

Den spanska tortillan och den klassiska svenska bondomeletten har mycket gemensamt. God och mättande och receptet kan varieras i det oändliga. Potatis är dock den vanligaste ingrediensen. I Spanien serveras tortillas både hemma och på små restaruanger, en enkel och fräsch rätt. Här bjuder vi på den spanska varianten med vitlök. Servera gärna en tomatsallad och en skål oliver till och så ett riktigt gott…

Du behöver

  • 4 st potatis
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • 4 st ägg
  • 4 msk vatten
  • salt och peppar
  • persilja gräslök

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Skala och skiva potatisarna tunt. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken.

2
Fräs potatis, lök och vitlök på svag värme i lite matfett tills potatisen mjuknar. Strö över 1/2 tsk salt. Rör ofta i pannan så att inte potatisen fastnar i botten.

3
Vispa samman äggen med vatten, salt och peppar. Häll äggsmeten över potatisen. Rör inte i omeletten men lyft den försiktigt längs med kanten och låt lös smet rinna ner och stelna. Stek omeletten tills den har stelnat.

4
Stjälp upp omeletten på en tallrik och låt den sedan glida ner på andra sidan i stekpannan igen. Stek den ytterligare några minuter. Klipp över gräslök och persilja.

Scroll to Top