Du behöver
- 2 st hönsbuljongtärningar
- 1 l vatten
- limefrukt skal från 1
- 1 st citrongräs stjälk
- 0.5 st röd chilifrukt
- 300 g kycklingfilé
- 1 st röd paprika
- 1 st burk kokosmjölk
- risnudlar ca 40 g
- socker salt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär av det yttersta skalet på limen, undvik att få med det vita. Strimla skalet. Banka på citrongräset så att det spricker och skär det i mindre bitar.
2
Koka upp vattnet med smulad buljong, limeskal och citrongräs. Låt allt koka ca 10-15 minuter. Sila och häll soppan tillbaka i kastrullen.
3
Strimla kycklingköttet. Kärna ur och finhacka chilin. Lägg ner det i kastrullen tillsammans med kokosmjölken. Låt soppan sjuda ca 6-8 minuter.
4
Bryt sönder nudlarna. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg ner nudlar och paprika i soppan. Låt den koka på nytt ca 2-3 minuter. Smaka av med salt och socker.