Thaisoppa I

Om du vill göra som i Thailand, ät med pinnar och drick ur skålen!

Du behöver

  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 1 l vatten
  • limefrukt skal från 1
  • 1 st citrongräs stjälk
  • 0.5 st röd chilifrukt
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 st röd paprika
  • 1 st burk kokosmjölk
  • risnudlar ca 40 g
  • socker salt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär av det yttersta skalet på limen, undvik att få med det vita. Strimla skalet. Banka på citrongräset så att det spricker och skär det i mindre bitar.

2
Koka upp vattnet med smulad buljong, limeskal och citrongräs. Låt allt koka ca 10-15 minuter. Sila och häll soppan tillbaka i kastrullen.

3
Strimla kycklingköttet. Kärna ur och finhacka chilin. Lägg ner det i kastrullen tillsammans med kokosmjölken. Låt soppan sjuda ca 6-8 minuter.

4
Bryt sönder nudlarna. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg ner nudlar och paprika i soppan. Låt den koka på nytt ca 2-3 minuter. Smaka av med salt och socker.

Scroll to Top