Gör så här
1
Griljerad julskinka: Rör samman äggulan med farinsocker, ingefära och senap. Bred blandningen över den färdiglagade skinkan och strö över ströbröd. Griljera skinkan ca 10-15 minuter eller tills den har fin färg.
2
Kokt julskinka: Ta av plastpåsen men låt nätet sitta kvar. Skölj skinkan i kallt vatten. Stick in en kötttermometer i den tjockaste delen. Lägg skinkan i en gryta och häll på kallt vatten så att det täcker skinkan. Tillsätt 8-10 kryddpepparkorn, 1 lagerblad, 1 lök i klyftor och låt skinkan koka upp. Sänk värmen och låt skinkan sjuda på svag värme under lock tills termometern visar 70°. Skinkan är då riktigt saftig, vid 75°, är skinkan väl kokt. Ta upp skinkan. Ta bort termometern och låt skinkan svalna något. Ta bort nätet och skär loss svålen. Griljera.
3
Ugnsbakad skinka utan folie: Ugn: 125° Lägg skinkan i en långpanna och stick in stektermometern i den tjockaste biten. Stek som receptet ovan men utan folie.
4
Ugnsbakad skinka med folie: Ugn: 175° Ta bort plastpåsen från skinkan men låt nätet sitta kvar. Skölj skinkan i kallt vatten. Svep in skinkan i ett rejält ark aluminiumfolie och gör ett hål för termometern. Stick in termometern så att spetsen kommer mitt i skinkan. Lägg skinkan med svålsidan upp i en ugnssäker form. Baka skinkan på nedersta falsen tills termometern visar 70°. Då är skinkan riktigt saftig, vid 75° är skinkan väl tillagad. Ska du göra dopp så häll av skyn och kyl den. Ta bort termometern och låt skinkan svalna något. Klipp bort nätet. Skär loss svålen. Griljera skinkan.