Du behöver
- 750 g nötkött innanlår, fransyskan
- 150 g fläsk rimmat
- 1.5 msk vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 tsk timjan
- 1 st lagerblad
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk tomatpuré
- 2 dl rött vin
- 3 dl köttbuljong
- 9 st schalottenlökar
- 200 g champinjoner färska
- 1 msk pressad citronsaft
- hackad persilja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i ca 2×2 cm stora bitar. Bryn dem i lite matfett i omgångar. Lägg över dem i en stekgryta efter hand.
2
Strö över mjöl, salt, peppar och timjan. Rör om väl. Späd med vin och buljong under omrörning. Tillsätt tomatpurè, pressad vitlök och lagerblad. Låt grytan sjuda under lock ca 75 minuter eller tills köttet är mört.
3
Förväll schalottenlökarna och skala dem. Dela champinjonerna om de är stora. Strimla fläsket.
4
Stek svampen i lite matfett. Ringla över citronsaften och stek tills svampen har fin färg. Stek lök och fläsk var för sig tills de har fin färg. Lägg ner allt i grytan och låt den koka ytterligare ca 15-20 minuter. Smaka av och strö över hackad persilja. Bjud kokt potatis, ris eller pasta till.