Dessertsoppa Aurora med vaniljglass

En julröd soppa med len vaniljglass smakar ljuvligt tillsammans.

Du behöver

Glass:

3 st äggulor
0.75 dl socker
3 dl vispgrädde
0.5 st vaniljstång

Soppa:

375 g jordgubbar djupfrysta
375 g hallon djupfrysta
1 st banan
2 dl vatten
florsocker med citronsmak efter smak

Garnering:

2.5 st kiwifrukter
citronmeliss

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljkornen. Rör ner dem i äggsmeten.

2
Vispa grädden till skum. Rör ner den i äggsmeten. Täck med lock eller folie. Ställ i frysen minst 4 timmar.

3
Tina bären och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en matberedare eller mixer tillsammans med skivad banan och vatten. Mixa det.

4
Passera soppan genom en sil. Tillsätt florsocker efter smak. Ställ soppan kallt tills den ska serveras.

5
Ta fram glassen 15 minuter innan den ska serveras. Fördela soppan i 6 djupa tallrikar. Lägg en kula glass i varje och garnera med skivad kiwi och eventuellt lite citronmeliss.

Scroll to Top